• Marknadsledande
  • Stort reservdelssortiment
  • Sponsor av Svensk elitidrott
Hem  Ställning & Rack

Masterfitness erbjuder ett stort och generöst sortiment av rack och riggar som fungerar såväl för enkel hemmaträning som i en kommersiell crossfitbox.

De enklare racken: XT4 / XT5 / XT6 / XT8 samt XT12, fungerar lika bra på mindre träningsanläggningar som i en mindre BRF, ett företagsgym eller liknande. De passar även utmärkt för den kräsne hemmaanvändaren som vill ha ett rack för hemmabruk.

Dessa modeller har samtliga en ram som är 60x60 mm och 2 mm tjockt stål. De går att komplettera med mängder av extra tillbehör som dip-handtag, T-bar, skivstångshållare, med mera. Ett populärt tillbehör är att addera ett par extra krokar, s.k. J-hooks. Det är då möjligt att snabbt byta träningsposition utan att behöva flytta startkrokarna till önskad position.

Ett annat populärt tillbehör är Dip/Row komplementet som adderas på baksidan av racket och ger då möjlighet att belastas med viktskivor och man kan träna med roddgrepp eller Latsdrag

På alla modeller är både krokar och säkerhetsarmarna utrustade med magneter vilket gör att de sitter tätt intill själva ramen och gör träningen mer tystlåten. Dessa ramar kan man även bulta i golvet för att få ytterligare stabilitet vid tung träning.

Se rörliga bilder på XT8 här: https://www.youtube.com/watch?v=lnBiV4Iv7UU

Masters större sortimentet av rack är exempelvis XT10 / XT14 / XT16 / och vårt fällbara rack, som samtliga har en ännu kraftigare ramverk på 70x70 mm samt 3 mm tjockt stål. Racken är högre, kraftigare och starkare och de har dessutom uttag för powerband i bottendelen. Även dessa har ett stort sortiment av tillbehör som man kan komplettera med.

Om ingen av dessa rack uppfyller behoven så kan man skräddarsy sin rigg genom att köpa lösa delar med upprättgående ramverk som är från 230 – 325 cm höga

Samtliga dessa är även byggda på 70x70 ramar och med 3 mm stål. Dessa kan man då bygga ihop till en valfri storlek på rigg med olika längder på armarna som håller ihop hela ramverket. Här finns möjlighet att bygga en enklare garagerigg som kompletteras med diverse tillbehör. Alternativt plockar man ihop delar som fyller en hel crossfitbox.

Ingen av dessa riggdelar eller rack är avsedda för utomhusbruk – men i vårt sortiment finns det ett par moduler som har galvaniserad ram och på så sätt är avsedda för utomhusbruk. Utomhusriggarna är byggda med en större dimensioner på hela 75x75 stolpar


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika rabatter, erbjudanden, de senaste nyheterna, inspiration och mycket mer!

Genom att fylla i min e-postadress godkänner jag att Master Fitness behandlar mina personuppgifter för att kunna skicka marknadsföringsmaterial som anpassats till mig enligt Master Fitness integritetspolicy.

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan