Stäng
  • Marknadsledande
  • Stort reservdelssortiment
  • Sponsor av Svensk elitidrott

Integritetspolicy

Denna sekretesspolicy förklarar hur Masterfitness.se samlar in och behandlar personuppgifter.

VD:n för Masterfitness.se är ansvarig för verksamhetens behandling av personuppgifter. Den som är ansvarig har det yttersta ansvaret för att säkerställa att all behandling och hantering av personuppgifter sker i enlighet med gällande lagstiftning. Var det dagliga ansvaret delegeras, kommer framgå under varje enskild punkt i denna policy. Delegeringen omfattar endast uppgifterna och inte ansvaret.

Policyn innehåller information om dina rättigheter när du lagrar personuppgifter vid en kundrelation med Masterfitness.se och allmän information om hur vi behandlar personuppgifter i enlighet med gällande sekretesslagstiftning. 

Master fitness delar inte personuppgifter med andra, eller använder uppgifterna till något annat ändamål än det som är angett i denna integritetspolicy.

 

1 Personuppgifter

För att du skall kunna genomföra ett köp på Masterfitness.se behöver vi ditt namn, adress, mobilnummer och e-post.
Detta är nödvändigt för att kunna skicka din beställning till rätt leveransadress, hålla dig uppdaterad kring ordergången och kontakta dig vid behov angående dina ordrar.

Vi är skyldiga att lagra orderinformation i samband med redovisning, avgiftshantering och eventuell garanti-/returhantering. Denna historik raderas efter tio år. Av säkerhetsskäl lagrar vi också IP-adressen som används vid beställning.

För olika ändamål kan vi behöva andra personuppgifter. Vilka personuppgifter det handlar om och syftet med dessa beskrivs här i sekretesspolicyn.

 

1.1 Dina rättigheter

Du har rätt till insyn i de personuppgifter som Masterfitness.se har registrerat i enlighet med gällande lagstiftning. Du kan när som helst begära att få ta del av dessa uppgifter kostnadsfritt, i enlighet med lagstiftningen.

Information skall utlämnas/överföras på ett säkert sätt. Om den registrerade skickar sin begäran elektroniskt, och om denne inte begär annat, ska informationen utlämnas i vanlig elektronisk form.

Du kan också när som helst begära att vi raderar eller korrigerar dina personliga uppgifter, under förutsättning att vi inte är skyldiga att lagra dessa i enlighet med gällande lagstiftning eller andra skyldigheter vi har.

Du har rätt att få dina egna personuppgifter utlevererade som du har gett till Masterfitness.se – dataportabilitet.

Alla personuppgifter vi skickar till dig i dessa sammanhang skickas i krypterat filformat.

Du har rätt att skicka klagomål till Dataskyddsförordningen om du upplever att dina personuppgifter inte behandlas i enlighet med denna policy.

1.2 Arkivering av personuppgifter

Bokföringslagen ålägger oss att lagra transaktionsdata i 5 år, för att kunna skydda kundernas rättigheter i samband med garantier och reklamationer enligt konsumentköplagen, köplagen och Masterfitness.se:s försäljningsvillkor, lagrar vi köphistorik i 10 år.

1.3 Skydd av personuppgifter

Masterfitness.se har bra rutiner och omfattande åtgärder för att säkerställa att obehöriga inte får tillgång till dina personuppgifter och att behandlingen av information sker i enlighet med kraven i gällande lagstiftning. Exempel på sådana åtgärder är riskbedömningar, genomförande av organisatoriska och fysiska åtgärder, åtkomstkontroll och arkiveringsrutiner, samt rutiner för datahantering och uppföljning av förfrågningar avseende rätten till insyn, korrigering och radering. 

Du kan känna dig trygg med att Masterfitness.se lagrar dina personuppgifter på ett säkert sätt.

 

2 Utlämning av varor

Vi samarbetar med DHL & DSV för transport av varor.  Vi utlämnar personuppgifter som är nödvändiga för att de skall kunna leverera varorna till dig. Informationen som delas med transportörerna är namn, adress, telefonnummer och önskad leveransplats. Uppgifterna kommer att raderas efter 12 månader.

 

3 Betalningslösningar

Av säkerhetsskäl lagrar vi historik som innehåller IP-adressen som vi mottar ordrar från.  Betalningsuppgifter hos Master fitness är: IP-adress, namn, adress, personnummer, e-post och mobiltelefonnummer.

Alla system som behandlar personuppgifter som är knutna till betalning av ordrar, är strikt begränsade till de anställda som utför nödvändiga uppgifter i samband med ordern.

3.1 Kortbetalningar

Kortnummer lagras inte längre än nödvändigt för att säkerställa en effektiv hantering av eventuella problem med belastning, avbokning av order och kreditering. Det är inte möjligt för Masterfitness.se att se hela ditt kortnummer i något av våra system efter genomfört köp. Om du stöter på problem med en kortbetalning, kan den betalningsansvarige hos Masterfitness.se hitta de 6 första och de 4 sista siffrorna i ditt kortnummer (IIN/BIN-nummer) för att identifiera den bank som har utfärdat kortet.

De uppgifter som du lämnar vid onlinebetalning kommer endast att kopplas till ditt kundkonto. Informationen lagras i enlighet med tillämpliga lagar. Avsikten är att du inte skall behöva ange dina kortuppgifter varje gång du slutför ett köp hos oss.

Du kan enkelt lägga till nya betalkort och radera lagrade kort i kassan. För att genomföra betalningen, kommer vi att vidarebefordra kortuppgifterna till våra betalningsleverantörer.. De lagrar informationen på ett säkert och korrekt sätt och är certifierade i enlighet med kortföretagens striktaste regelverk, PCI Level 1.

 

3.2 Betalningsmetoder från Svea Ekonomi

Om du vill ingå ett avtal om faktura, en delbetalning eller ett betalningsanstånd med Svea Ekonomi, måste du samtycka att Svea Ekonomi får genomföra en kreditkontroll baserad på ditt personnummer. Om du önskar det kommer vi att överföra ditt personnummer till dem. Om du ingår ett avtal om delbetalning, kommer Svea Ekonomi lagra betalningsuppgifter och personnummer tills lånet är avslutat.

För betalningsmetoder som tillhandahålls av Svea Ekonomi kommer deras sekretesspolicy att gälla i din relation med dem, se deras sekretesspolicy.

För att förhindra att du väljer betalningssätt med oproportionerligt hög ränta, och av säkerhetsskäl, visar vi bara betalningsmetoder som är relevanta för ordern.

Svea Ekonomi, som är vår affärspartner, bedömer om kunder som har använt deras betalningsmetoder tidigare kommer att kunna få nya krediter. Om det inte är möjligt att erbjuda nya krediter, kommer inte betalningsmetoder från Svea Ekonomi kunna väljas. Svea Ekonomi  kontrollerar detta på Masterfitness.se's sidor. Anställda på Masterfitness.se har inte insyn i Svea Ekonomi kreditvärdering. En sådan värdering görs utan att personuppgifter skickas till Svea Ekonomi

För att ge en enklare köpupplevelse vid betalning, är det betalningsalternativ som du använde vid föregående köp förvalt. Vid det första inköpet är den förvalda betalningsmetoden faktura från Svea Ekonomi enligt gällande regler. 
 

4 Retur/Servicepartners

I samband med retur och reparation av produkter samarbetar Masterfitness.se med utvalda servicepartners. Om en vara som vi har sålt har en defekt i enlighet med bestämmelserna i konsumentköplagen eller köplagen, har kunden rätt att få den reparerad kostnadsfritt. Varan kommer då hanteras av en av våra servicepartners, och vi kommer dela personuppgifter med denne. Informationen kommer att omfatta namn, adress, telefonnummer, e-postadress, inköpskvitto (köphistorik).

I de fall där varorna inte kan repareras, kan servicepartnern vidarebefordra kvittot till tillverkaren. Detta är för att Masterfitness.se skall informeras om att varan kan ersättas med en ny eller krediteras.

  

5 Nyhetsbrev och kommunikation

Vi erbjuder nyhetsmail via e-post och/eller SMS-utskick. Innehållet i dessa är vanligtvis anpassat för dig, med relevant information och erbjudanden. Det är frivilligt att ta emot dessa nyhetsbrev och SMS, du måste uttryckligen ge ditt samtycke i förbindelse med en kampanj, registrering. Du kan också avsluta prenumerationen genom att klicka på länken nederst i nyhetsmailet eller skicka ett STOPP-meddelande via SMS.

Om ditt köp av någon anledning har avbrutits, skickar vi dig en e-post där vi informerar om att vi har sparat din kundvagn. Detta gör vi som en extra kundservice för att göra din kundupplevelse hos oss så smidig och enkel som möjligt. Du kan tacka nej till denna service genom att klicka på länken nederst i e-posten.

Vi skickar även ut beställnings- och leveransbekräftelsedokument, kundundersökningar och uppföljande e-post som är relaterat till genomförda köp hos oss.

6 Ändringar i policyn

Om vi ​​gör ändringar i denna sekretesspolicy kommer vi att publicera den reviderade versionen här med ett uppdaterat revisionsdatum. Vi uppmanar dig att granska policyn regelbundet. Om det genomförs större ändringar som väsentligt förändrar vår sekretesspraxis, kan vi också meddela dig på annat sätt, exempelvis via e-post, på företagets hemsida eller sociala medier.

 

7 Kontaktinformation

Om du vill att Masterfitness.se skall radera dina uppgifter, eller om du vill att dina personuppgifter som lagras av Masterfitness.se skall utlämnas, så kontakta oss via e-post info@Masterfitness.se

Postadress:

Vartex AB
Batterivägen 14
432 32 Varberg, Sverige

 

Senast ändrad: 18/11 2021

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika rabatter, erbjudanden, de senaste nyheterna, inspiration och mycket mer!

Genom att fylla i min e-postadress godkänner jag att Master Fitness behandlar mina personuppgifter för att kunna skicka marknadsföringsmaterial som anpassats till mig enligt Master Fitness integritetspolicy.

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan