• Marknadsledande
  • Stort reservdelssortiment
  • Sponsor av Svensk elitidrott
Hem  Golv / mattor

Inget gym är komplett utan Gymgolv & mattor

När man har bestämt sig för att bygga ett hemmagym eller om man helt enkelt ska utrusta ett gym till sin bostadsrättförening eller företag, så är inte underlaget det första man tänker på.

Om man ska använda ett rum med fint trägolv eller parkettgolv, så måste man skydda golvet från märken och skador. Detta gör man enkelt genom att lägga en enkel gummimatta eller liknande under sitt träningsredskap.
Förutom att golvet behöver skyddas så reducerar man ljudnivån avsevärt när man adderar en matta under sitt träningsredskap.

Om det är så att man har ett hårdare golv som ex ett betonggolv, så behöver man dels minska ljudnivån, men då behöver man även skydda sin utrustning. Om man har ett träningsrum där man även tränar styrketräning med olika former av utrustning som Kettlbell, hantlar, skivstänger etc, då behöver man ett riktigt gymgolv.
Denna typ av underlag består oftast av en gummimatta, detta är ett prisvärt och praktiskt underlag som man kan köpa i färdiga pusselbitar eller gymgolv på rulle.
En rulle med gummimatta kan väga en hel del, men det är enkelt och praktiskt att rulla ut i träningsrummet.
Ett gymgolv som ska tåla att man släpper tunga vikter, bör ha en tjocklek av 30 mm, detta krävs ofta i garantivillkoren för finare skivstänger.

Även om man har ett tjockt gummigolv, så använder man oftast en träningsmatta av något slag när man ska lägga sig ner och göra övningar på golvet.
Tjockleken på en träningsmatta är något av en smaksak. Vid yogaträning så är mattan oftast bara några mm tjock, medan en professionell träningsmatta för stretching etc oftast är tjockare. En orsak till detta är att träningsmattan behöver man inte bära med sig på samma sätt som man oftast annars använder en yogamatta. 

Vanliga frågor

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika rabatter, erbjudanden, de senaste nyheterna, inspiration och mycket mer!

Genom att fylla i min e-postadress godkänner jag att Master Fitness behandlar mina personuppgifter för att kunna skicka marknadsföringsmaterial som anpassats till mig enligt Master Fitness integritetspolicy.

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan